Meslek dalları arasında, Tıbbi Sekreterliğin tercih oranının yüksek olduğunu görmekteyiz. Devlet hastanelerinde olduğu kadar özel hastanelerde çalışmayı da tercih edebilirsiniz. Üniversitede çeşitli bölümleri olmakla beraber sertifika alınarak da bu meslekte görev alabilirsiniz. Tüm mesleklerde olduğu gibi maaşı, iş bulma olanağı, nerede çalışır, olma şartları, alınan kurslar ve sertifikalar nelerdir, Hasta Kabul Sekreteri Nasıl Olunur? şartları nelerdir? İşte Hasta Kabul Sekreteri alımı ile ilgili merak edilen konular.
- Hasta Kabul Sekreteri Nasıl Olunur?
- Tıbbi Sekreter Olmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?
- Hasta Kabul Kursu Veren Kurumlar Hangileridir? 2023 Güncel Liste
- Hasta Kabul Sekreterliği Eğitiminin İçerikleri Neler?
- Hasta Kabul Sekreterliği’nin Türleri ve Görevleri
- Hasta Kabul Sekreterler Nerelerde Çalışabilir?
- Hastaneye Sekreter Alımı 2023 İlanlara Başvur
- Tıbbi Sekreter Maaşı 2023 Zamlı Güncel
- Özel Sektörde Tıbbi Hasta Kabul Sekreter Maaşları Ne Kadar?
- Sağlık Ocaklarına Tıbbi Sekreter Alımı Yapılıyor mu?
- Sağlık Bakanlığı Tıbbi Sekreter Alımı Şartları Nelerdir?
- KPSS’siz Tıbbi Sekreter Alımı 2023 Güncel
- Tıbbi Sekreter Alımı Ne Zaman Olacak? 2023 Güncel Tarih
Hasta Kabul Sekreteri Nasıl Olunur?
Hasta kabul sekreteri olabilmek için mesleki eğitim kurslarına katılmak gerekir. Kurslara katılarak e-Devlet onaylı sertifikanız ile özel veya devlet hastanelerinde iş başvurusunda bulunabilirsiniz. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Ön Lisans Programına sınavsız geçiş yapabilirler. Ancak, tıbbi sekreter olmak için belirli gereksinimleri karşılamanız gerekir.
Tıbbi Sekreter Olmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?
Tıbbi sekreterlik çalışması için sağlık meslek liselerinin tıbbi sağlık sekreterliği bölümlerinden veya sağlık hizmetleri meslek liselerinden mezun olmak gerekir. Bu eğitim alanlarını tamamlayanlar, kamu hastanelerinde tıbbi sekreter olarak çalışmaya başlayabilirler.
Hasta Kabul Kursu Veren Kurumlar Hangileridir? 2023 Güncel Liste
Hasta kabul sekreteri olmak için öncelikle Hasta Kabul Kursuna Katılın. Hasta Kabul Kursu Veren Kurumlar aşağıdaki gibidir:
- Hasta Kabul Sekreterliği uzaktan eğitim için Sakarya Üniversitesi
- Yaşamış olduğunuz il ve ilçelerdeki Halk Eğitim merkezleri
- Akademi lider
- e-Kurs merkezi
- Gri danışmanlık
- Uzman sertifika vermiş olduğumuz linkler üzerinden de başvurularınızı yapabilirsiniz.
Geleceğin popüler meslekleri nelerdir? içeriğimizden bilgi alarak meslek seçiminizi yapabilirsiniz.
Hasta Kabul Sekreterliği Eğitiminin İçerikleri Neler?
Tıbbi sekreterlik eğitimlerinde raporlar, problem çözme, hasta tedavi hizmetleri, evrak hazırlama, tutanak tutma, çocuk sağlığı gibi tüm bilgileri vererek sekreter olarak çalışmaya hazırlanırsınız. Tıp terimleri, sosyal hayat, iletişimin iş hayatındaki önemi, tanımı ve türevleri, hasta tedavi hizmetleri de yer almaktadır.
Hasta Kabul Sekreterliği’nin Türleri ve Görevleri
Her türün görevleri, çalışma alanına göre değişir. Poliklinikler ve ayakta tedavi üniteleri bulunduğundan hastanın muayene, muayene ve teşhis işlemleri yapılmaktadır. Poliklinik sekreteri muayeneye gelen hastalara her türlü işlemi yapar. Ana görevleri poliklinik randevularını ayarlamak ve randevusuz gelen hastaları karşılayarak gerekli yönlendirmeyi sağlamaktır.
Hasta randevu ile gelirse önceden dosyayı hazırlar, hastayı muayene alanına yönlendirir ve gerekli tetkikler için hastayı laboratuvara yönlendirir. Gelen sonuçları sınıflandırır ve hasta dosyasına kaydeder. Muayene işlemlerinden sonra hasta dosyasının tüm kayıtlarını tamamlar ve arşivler. Hastaneye yatırılacak hastaların yatış prosedürlerini sağlar.
Tıbbi Sekreterlik mesleği kendi arasında türlerine ayrılmıştır. Bu türler ise aşağıdaki gibidir:
- Klinik
- Poliklinik
- Acil servis
- Ameliyathane
- Laboratuvar
- Arşiv
- Hasta kabul sekreteri gibi birçok türü bulunmaktadır.
Hasta Kabul Sekreterler Nerelerde Çalışabilir?
Bu eğitim ve sertifikayı alan kişilerin çalışabilecekleri yerler hastanelerle sınırlı değildir. Tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında özel muayenehanede dahi yapacakları iş sayısı oldukça fazladır. Belgeniz ile çalışmak istediğiniz merkezlere başvurabilir ve kabul edilirseniz çalışmaya başlayabilirsiniz.
Hasta kabul sekreterlerinin çalışabileceği alanlar aşağıdaki gibidir:
- Hastanelerde
- Eczanelerde
- Medikallerde
- Polikliniklerde
- Tıp merkezlerinde
- Kalp merkezinde
- Fizik tedavi merkezinde
- Teşhis amaçlı çalışan tıbbi laboratuvarda
- Tıbbi laboratuvarlarda
- Evde bakım merkezlerinde
- Tüp bebek merkezlerinde
- Geriatri merkezinde
- Diyaliz merkezinde
- Geriatri merkezinde
- Aile hekimlerinin yanlarında
- Doktorların özel muayenehanelerinde
- Diş hekimlerinin muayenehanelerinde
- Diğer sağlık personellerinin de özel muayenehanelerinde çalışabilirler.
Hastaneye Sekreter Alımı 2023 İlanlara Başvur
Özel ve kamu hastanelerinde çok sayıda sertifikalı hasta kabul sekreteri ve belirli periyotlarda sekreter alımı yapılmaktadır. Birçok ildeki birçok hastanede en az lise mezunu adaylar arasından hasta kabul personeli alımı için İŞKUR üzerinden duyurular yapılmaktadır. İş arama iş bölümünden hastane ve meslek seçimi yaparak hasta kabul sekreterliği ilanlarına başvurabilirsiniz.
Yine Hastanelere en az lise mezunu hasta kabul, hasta danışmanı ve Güncel Tıbbi Sekreter iş ilanlarına hemen göz atıp ve hızlıca başvurmak için kariyer.net sitesini de inceleyebilirsiniz.
Tıbbi Sekreter Maaşı 2023 Zamlı Güncel
Bir devlet hastanesinde çalışan daimi tabip sekreterinin maaşları, mesleğe ve çalışma yılına göre 2023 yılında 8.506 TL ile 11.300 TL arasında değişmektedir.
Özel Sektörde Tıbbi Hasta Kabul Sekreter Maaşları Ne Kadar?
Özel hastaneler ve diğer kurumlardaki hasta kabul sekreterlerinin maaşları 8.506 TL ile 14.000 TL arasındadır. Tıbbi sekreterlerin maaşları çalıştıkları yerlere göre değişmektedir.
Sağlık Ocaklarına Tıbbi Sekreter Alımı Yapılıyor mu?
Tıbbi sekreterler sağlık Ocaklarında çalışmıyor. Hasta kabul sekreteri olarak bilinen çalışanlar, acil servislerde, hasta kabul ve taburculuk işlemlerinde, laboratuvarlarda ve ameliyathane birimlerinde görev yapabilirler.
Sağlık Bakanlığı Tıbbi Sekreter Alımı Şartları Nelerdir?
Sağlık bakanlığı tarafından yapılacak olan 85 bin tıbbi sekreter alımında Devlet hastanesi hasta kabul olma şartları ile aynıdır.
KPSS’siz Tıbbi Sekreter Alımı 2023 Güncel
2023 yılı içerisinde alınması beklenen tıbbi sekreterler 4/B kapsamında olacak. Bu nedenle ÖSYM aracılığı ile gelecek olan tercih kılavuzu yayınlandığından başvurular KPSS şartsız olacak.
Tıbbi Sekreter Alımı Ne Zaman Olacak? 2023 Güncel Tarih
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalara göre tıbbi sekreter alımları 2023 yılı içerisinde yapılacağını belirtti.
Tıbbi Sekreter Kimler Olabilir?
Tıbbi sekreter olabilmek için sağlık meslek lisesi veya üniversitelerinden mezun olmak ve Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olmak gerekir. Bu bölümlerden mezun değilseniz özel kurumlara başvurabilir, sertifika alabilir ve tıbbi sekreter olarak çalışabilirsiniz.
Hasta Kabul Sertifikası Kaç Günde Alınır?
Kurs sonunda kursiyerlere sertifikaları en geç 15 gün içinde teslim edilir. Kurs sonunda 100 üzerinden en az 45 puan almayı başaranlar bu sertifikayı almaya hak kazanırlar.
Tıbbi Sekreterlik Bölümü Kaç Yıldır?
Tıbbi Sekreterlik bölümü üniversitelerde 2 yıl önlisans programı ile okunmaktadır.
Ben sekreterlik sertfikasi almak istiyorum nasil alabilrim
İşkur da eğitim gördüm ve sekreterlik sertifikası aldım!.. Daha önce bir holding firmasında sekreter olarak çalıştım. Yazıma inşallah olumlu cevap verirsiniz!..
SEKRETERLİK SERTİFİKAM VAR! VE DAHA ÖNCE BİR HOLDİNG FİRMASINDA SEKRETER OLARAK ÇALIŞTIM!..HANGİ KURUMLARDA GÖREV ALABİLİRİM?
İŞKURDAN ALMIŞ OLDUĞUM SEKRETERLİK SERTİFİKAM VAR!…HANGİ KURUMLARDA GÖREV ALABİLİRİM?