Evlerdeki halıları alıp temizleyen ve geri getiren halı yıkamacılar bu iş modeli ile çok para kazanıyor. Halı yıkama işinin aylık geliri ne kadar, 2023 yılında halı yıkama dükkanı açma maliyeti, halı yıkama nedeniyle müşteri potansiyeli olduğunu düşünen girişimciler için otomatik halı yıkama makinası ikinci el komple set fiyatı ne kadar araştırdık. halı yıkama işinde artan talep ve halı yıkama işi yapmak isteyenler.
- Halı Yıkama Dükkanı Açmak Maliyeti 2023 Güncel
- Otomatik Halı Yıkama Komple Set İkinci El Fiyatı
- KOSGEB Halı Yıkama Projesi 2023 Güncel
- Halı Yıkama İşi Karlı mı?
- Fason Halı Yıkama İşi Karlı mı?
- Halı Yıkama İşi Aylık Kazanç Ne Kadar?
- Halı Yıkama Fiyatları
- Halı Yıkama Dükkanı Kaç m2 Olmalı?
- Halı Yıkama Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
- Halı Yıkama Açma Ruhsatı Nasıl Alınır?
- Halı Yıkama Açmak İçin Gerekli Evraklar
- Halı Yıkama Bayiliği Veren Firmalar Nelerdir?
- Halı Yıkama İşinin Zorlukları Nedir?
Halı temizliği için kosgeb tarafından destek sağlanmaktadır. Kosgeb’in verdiği destekten faydalanmak için 2023 yılında hazırlanan Kosgeb halı yıkama projesi nasıl hazırlanmaktadır ve halı yıkama dükkanı için bayilik veren firmalar nelerdir, halı yıkama açmanın maliyeti karlı mıdır? İçeriğimizde detaylandırdık.
Halı Yıkama Dükkanı Açmak Maliyeti 2023 Güncel
2023 yılında halı yıkama dükkanı açma maliyeti yaklaşık 400 bin TL‘dir. Halı yıkama dükkanı için son sistem makineler alındığında maliyet doğru orantılı olarak değişmektedir. Bu işi yapmak isteyenler için halı yıkama fabrikası açmayı düşünüyorsanız, halı yıkama dükkanı açmanın maliyeti alacağınız makinelere göre değişiklik gösterecektir.
Halı yıkama dükkanı açmak maliyeti aşağıdaki gibidir:
- Halı Hava Alma Paketleme Makinası Vm: 45.000 TL
- Full Otomatik Halı Yıkama Makinesi Brs 260 F: 135.000 TL
- Halı Sıkma Ve Kurutma Vm270038 krom: 83.000 TL
- Cleanvac halı yıkama ve zemin cilalama makinesi SC 43-D Manuel: 1.000 TL
- Cleancav hlaı durulama ve sıkma makinası RL 1400: 29.000 TL
- Halı Yıkama Makine Şampuanı 5 kg: 125.00 TL
- Halı Yıkama Şampuanı 1 LT Makine İçin-Su Bazlı Ph ayarlı asit içermeyen şampuan: 35.00 TL
Halı yıkama maliyeti alınacak makinelere göre değişiklik gösteriyorsa ortalama 418.000 TL ile 430.000 TL arasında bir sermayeniz olmalıdır. İkinci el makine almak isteyenler, ikinci el satış sitelerinden daha az kullanılan makineleri daha uygun fiyatlara temin ederek halı yıkama dükkanları kurabilirler.
Otomatik Halı Yıkama Komple Set İkinci El Fiyatı
Otomatik halı temizleme kitlerini sahibinden.com gibi satış sitelerinde 195.000 TL‘den başlayan fiyatlarla bulabilirsiniz. Uygun fiyatlara ikinci el halı yıkama makinaları satın alarak halı yıkama dükkanının maliyetini düşürebilirsiniz.
Profesyonel bir halı yıkama fabrikasına getirilen halılar, tozu alınmalı, yıkanmalı, sıkılmalı ve asılarak kurutulmalıdır. Otomatik halı yıkama makinaları, teslimat öncesi son kontrol hav alma, halı kabartma ve paketleme, yıkama ve sıkma işlemlerinin makine ile yapılması gerektiğinden genellikle tercih edilmektedir.
Otomatik halı yıkama setinin içeriği şu şekildedir:
- CRF 2100 toz alma makinesi
- CTC 2500 G6 otomatik halı yıkama makinesi
- S 2700 T Halı sıkma makinesi
- D 5000 Nem alma ve halı kurutma makinesi
- CHM 2100 ECO Hav alma ve paketleme makinesi içermektedir.
Satışa sunulan ikinci el halı yıkama makinelerine göre modelleri ve fiyatları değişmekle birlikte 192.000 TL’den başlayan fiyatlarla sahibinin sitesinde bulabilirsiniz. Ayrıca KOSGEB tarafından iş sahibi olmak isteyenlere verilen hibe ve krediler de bulunmaktadır.
KOSGEB Halı Yıkama Projesi 2023 Güncel
KOSGEB Halı Yıkama Projesi kapsamında Yeni girişimci desteği halı yıkama fabrikası kurulumunda KOSGEB desteği olarak toplam 60.00 TL ve 370 bin geri ödemesiz hibe olarak Halı ve kilim yıkama hizmetleri S 96.01.02 nace kodu ile KOSGEB Girişimcilik Destek Programından faydalanabilirsiniz.
Nace REV 2 Kodu | Sektör Adı | Nace Tipi |
---|---|---|
96.01.02 | Halı ve Kilim Yıkama Hizmetleri | S |
KOSGEB halı yıkama projesi doldurulurken dikkat edilmesi gereken bölümler bulunmaktadır. Aşağıda sıralanan adımlara dikkat ederek 13 sayfalık projenizi hazırlarken ilgili alanların istenildiği gibi nasıl çalışacağını ve halı yıkama dükkanınızın nasıl çalışacağını detaylı bir şekilde anlatmalısınız.
KOSGEB halı yıkama projesi oluştururken dikkat etmeniz gereken detaylar şu şekildedir:
- 1.Sayfa: Firmanın adını doldurarak vergi numaranız. T.C’niz ve şirketinizin adını doldurmalısınız. İş fikri bölümüne yapacağınız işi açıklamalısınız ve neden o işi yağacağınızı detaylandırmalısınız.
- 2. Sayfa: Kendinizi tanıtmalısınız. İş fikrinin nereden oluştuğunu ve neden o meslek dalını seçtiğinizi detaylı bir şekilde açıklamalısınız.
- 3.Sayfa: Kişisel bilgileriniz ve adres bilgilerinizin doldurulması istenmektedir.
- 4.Sayfa: İşletmenin ortakları varsa ortaklı olarak yazmalısınız. İşletmenize destek alabilmek için ortaklık payınızın %50 üzerinde olması gerekmektedir. (Girişimcilik sertifikası size aitse) Şahıs şirketi açtıysanız %100 benim olarak belirtmelisiniz. İş fikri ve seçme nedeninizi bu sayfa üzerinde de tekrardan belirtmelisiniz.
- 5.Sayfa: Kısa vadeli ve uzun vadeli hedeflerinize dair planlarınızı açıklamanız istenmektedir.
- 6.Sayfa: Pazar bilgileri ve pazarlama bilgileri hedeflediğiniz pazarın büyüklüğünü anlatarak hedefinizi belirtmelisiniz.
- 7.Sayfa: Swot analiz yaparak sektörün fırsatlarını ve dezavantajlarının analizinizi ve analizlerinizin sonuçlarınızı bu sayfa üzerinde belirtmeniz gerekiyor. Ayrıca, beklenmedik durumlara ilişkin ön görülerinizi detaylandırmalısınız.
- 8.Sayfa: Ürün ve hizmet tanımı. Yapacağınız işi ve kullanacağınız ürünleri tanıtarak vereceğiniz hizmetin nasıl olacağını burada tekrar anlatmalısınız. Ek olarak örnek maliyet tablosu belirterek ürün hizmet bedellerinizi yazabilirsiniz.
- 9.Sayfa: Kuracağınızın işin nace kodunu bulmalısınız. Üretim ve sunum sürecini anlatarak kullanacağınız makineleri iş akışını ve vereceğiniz hizmetin akışını anlatmalısınız. Halı yıkama sektörü 96.01.02 nace kodu ile destekleniyor.
- 10.Sayfa: Yönetim planı kaç personel çalıştıracağınızı ve işinizi nasıl organize edeceğinizi yazmanız gerekiyor.
- 11.Sayfa: İşiniz ile ilgili olarak harcayacağınız para işletme için tüm giderleri burada belirtmeniz gerekmektedir. İşletme giderleri ve nakit projeksiyon giderleri burada belirtiliyor.
- 12.Sayfa: Kara geçiş süreci. Ne kadar zaman sonra kara geçeceğiniz planlayarak belirtmeniz gerekiyor. Aylık ve yıllık cironuzu planlayın. Makine teçhizat ve kuruluş desteği için ne kadar finansmana ihtiyacınız var belirtin.
- 13.Sayfa: Aldığınız ürünleri ve KOSGEB’den talep ettiğiniz ürün desteğini ve ürünlerin fatura bedellerini KDV hariç olacak şekilde hesaplayarak belirterek projenizi KOSGEB’e sunuyorsunuz.
Projeniz onaylandıktan sonra işletmeniz için Kosgeb’in verdiği hibe ve kredilerden yararlanabilirsiniz.
KOSGEB Boş İş Planı Dosyası Word ve PDF görünümüne içeriğimizden ulaşabilir ve projelerin nasıl dolduracağını detaylarını inceleyebilirsiniz.
Halı Yıkama İşi Karlı mı?
Halı yıkama işletmesinde kar hesaplanırken, yıkanacak halıların metrekaresine göre fiyatlandırma yapılmakta olup, halının cinsine ve kullanılacak deterjan ve işleme göre ortalama fiyat 16 TL ile 100 TL arasında değişmektedir. Fiyatların değişkenliği yaşadığınız şehirlere göre değişir. Müşteri memnuniyeti sağlarsanız işletmenizin kapasitesine bağlı olarak kısa sürede aylık ortalama 75.000 TL’ye kadar kazanç elde edebilirsiniz.
Fason Halı Yıkama İşi Karlı mı?
Fason halı yıkama işinde, kişiler kendi işyerlerini açmadan halılarını yıkatmak isteyen kişilerden yıkanacak halıları alıp, halı yıkama dükkanlarına teslim etmekte ve yıkama işlemi bittikten sonra müşterilerine teslim etmektedirler. Anlaşmalı taşeron firmalara sahip halı yıkamacılar, daha uygun fiyatlara yıkama yaptırarak kazanç sağlayabilirler. Ancak diğer yıkama yerlerine göre müşteriler için daha yüksek yıkama miktarları olacaktır.
Halı Yıkama İşi Aylık Kazanç Ne Kadar?
Halı yıkama işinin aylık geliri 60.000 TL‘dir. Halı yıkama işinin aylık kazancı şu şekildedir:
- Yıkanacak olan halıları 4 metrekareden hesaplarsak eğer bir kişinin vereceği 10 halı 40 metrekare yapmaktadır.
- 40 metrekare halının metrekaresini 15 TL’den yıkandığını düşünürsek toplamda 600 TL yıkama ücreti olmaktadır.
- Aylık olarak aynı orantıda 40 metrekare halı için toplamda 100 kişiye aynı hizmeti verirseniz halı yıkama işinden aylık kazancınız 60.000 TL olacaktır.
Aylık kazançlarınız yıkadığınız halıların metrekaresi ve hizmet verdiğiniz kişi sayısına göre değişecektir. Halı yıkama açma maliyeti karlı mı, diyorsanız iş olanaklarını kendiniz artırarak kar oranınızı değiştirebilirsiniz.
Halı Yıkama Fiyatları
Halı yıkama fiyatları halıfleks, makine yün, dokuma, el dokuma, bambu, akrilik halı çeşitlerine göre 10 TL ile 45 TL arasında değişmektedir. Halının cinsine göre değişiyor ve aylık kazancınız yıkayacağınız halıların metrekare ve cinsine göre değişkenlik göstermektedir.
Ortalama halı yıkama fiyatları aşağıdaki gibidir:
Halı Cinsi | Metrekare Fiyatı (M2) |
---|---|
Halıfleks Yıkama | 15 TL |
Makine Halısı | 16 TL |
Makine Yün Halı | 25 TL |
Akrilik Halı | 18 TL |
Dokuma Shaggy Halı | 30 TL |
Nepal Makine Halısı | 40 TL |
El Dokuma Nepal Halı | 40 TL |
El Dokuma Yerli Halı | 40 TL |
Bambu Halı | 35 TL |
Çin Halısı | 40 TL |
%100 İpek Halı | 100 TL |
Halı Yıkama Dükkanı Kaç m2 Olmalı?
Açılacak halı yıkama dükkanının genişliği yaklaşık 200 m2 olmalıdır. Ofisiniz işin içinde olacağı için gerekli tüm makineleri alacak ve halı yıkama işlemi sırasında konfor sağlayacak bir mağazanız olmalıdır.
Halı Yıkama Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
Halı yıkama dükkanı açmak için gerekli belgelerle birlikte belediyelere başvurmak gerekiyor. İl ve ilçenizde ihtiyaç duyulan belgeleri belediyenin ruhsat müdürlüğünden öğrenebilirsiniz.
Genel olarak tüm belediyelerden istenen halı yıkama dükkanı açmak için gerekli olan evraklar şu şekildedir:
- Vergi levhası
- Oda kayıt belgesi
- Faaliyet belgesi
- İtfaiye uygunluk raporu
- Çevre Temizlik Vergisi ödeme makbuzu
- Kira kontratı ve tapu fotokopisi
Gerekli belgeler tüm belediyelerde bu şekildedir. Ancak, işletmenin kurulacağı bölgeye ve belediye prosedürlerine göre alınacak olan izin ve belgeler farklılık göstermektedir.
Halı Yıkama Açma Ruhsatı Nasıl Alınır?
Halı yıkama ruhsatı almak için gerekli evrakları hazırlayıp bağlı olduğunuz Belediyeye başvurmanız gerekmektedir. Halı Yıkama Ruhsatı 1 ay içerisinde Öğrenci İşleri, Teftiş Kurulu tarafından kontrol edilir ve uygun görülen işyeri için başvuru sahibi tarafından Mali Hizmetler Departmanına belirlenen ücret ödenerek makbuz alındıktan sonra ruhsat verilir.
Halı Yıkama Açmak İçin Gerekli Evraklar
Halı yıkama açmak için gerekli olan evraklar aşağıdaki gibidir:
- Vergi Levhası fotokopisi
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- İş yeri açma dilekçesi
- Eksiksiz doldurulmuş başvuru formu
- Şirketler için imza sirküleri
- Mal sahibi için; tapu fotokopisi
- Kiracı için; kira kontratı ve kooperatiften uygunluk belgesi
- 2 adet Makine yerleşim planı
- Sorumlu müdür sözleşmesi halı yıkama ruhsatı alırken gerekli olacak evraklar arasında yer almaktadır.
Halı yıkama mağazalarına bayilik veren firmalar var. Alıcı ve müşteri ile iş yeri açmak istiyorsanız bayilik veren halı yıkama firmalarından bayilik alarak halı yıkama dükkanı açabilirsiniz.
Halı Yıkama Bayiliği Veren Firmalar Nelerdir?
Halı yıkama bayiliği veren firmalardan bayilik alarak halı yıkama dükkanı açmak mümkündür. Gerekli finansal destek için bankalardan ihtiyaç kredisi kullanabilirsiniz. Ayrıca bazı firmalar franchise verirken tüm finansman ihtiyaçlarını karşılayarak aylık taksitler halinde ödeme imkanı sağlamaktadır. Gerekli kardeşlik ücretini ödediğinizde diğer masraflar bayilik firması tarafından karşılanır ve iş yeriniz anahtar teslim olarak sunulur.
Halı yıkama bayiliği veren firmalar ise aşağıdaki gibidir:
- Oxi Fresh
- Ak Tem
- Vimax
- Terradry
- Chem-Dry
- Cleanvac
- Safran makine halı yıkama
- Taknojet halı yıkama
- Demiray makine
- Potema halı yıkama firmaları halı yıkama bayiliği vermektedir.
Halı Yıkama İşinin Zorlukları Nedir?
Diğer iş alanlarında olduğu gibi halı yıkama işinin de kendine göre zorlukları vardır. Dükkan açmayı düşünenler her açıdan değerlendirip analiz etmelidir. Makine, dükkan kirası, vergi, muhasebeci, personel, teslimat araçları gibi birçok konuyu araştırmalı ve bilgi edinmelisiniz. Mağazanızı ilk açtığınızda, satın alma aşamasında daha büyük zorluklarla karşılaşmanız gerekir. Firmanızın adı zamanla daha çok duyulmaya başlayacaktır. Aldığınız yıkanacak ürün sayısı artacaktır.
Müşterilerinizden ürün teslim alırken, ürünlerini teslim edeceğiniz tarih aralıklarını bildirmeniz gerekecektir. Verdiğiniz tarihte abartılı bir aksama olursa şirketinize olan güven azalacaktır. Bu sebeple daha dikkatli olmanız gerekecektir. Her işin bir zorluğu olduğu düşünülürse halı temizliğinin de kendine göre zorlukları ve güzellikleri vardır. Tüm zorluklarına değinerek bu işte başarılı olup olmayacağınızı belirleyebilir ve dükkanınızı açabilirsiniz.