Gençlere 30 Bin Lira Çiftçi Hibesinin 2019 Proje Konuları

31 MART 2018 tarihinde Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçilere 30 bin lira hibe verilmesine ilişkin 2017/10 sayılı Tebliğname Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu tebliğname gereğince köye dönüş yapacak olan 18-41 yaş aralığında ki genç çiftçilerimize otuz bin lira hibe verilecek. Başvurular tebliğnameye göre 5 iş günü içerisinde başlayacak. Başvurular 2 aşamadan oluşacak. İnternet sitesi başvuru sayfasına kayıt olan gençlerimiz, işlem tamamlandığında gerekli evrakları hazırlayarak İl veya İlçelerde bulunmakta olan Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurularını gerçekleştirecekler. 2016 yılında olduğu gibi geçen yılda da binlerce gencimizin bu sayede kendi işlerini kurmaları, ekonominin ve tarımın desteklenmesi amaçlanıyor.

Genç çiftçi projesi
Neler Var?
Genç Çiftçi 2019 Hibe Projesine Kimler Başvuru Yapabilir?
Başvuru şartları öncelikle Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğname ile belirlendi. Bu şartlara ilaveten geçen yıl için yayımlanacak olan uygulama rehberinde detaylar belirtilecek. Ancak ilk başvuru şartları şunlar;
- Tc. Vatandaşı ve Okur yazar olmak,
- 18 yaşını tamamlamış, 41 yaşından gün almamış olmak,
- Ücretli olarak herhangi bir iş yerinde çalışıyor olmamak,
- Örgün okul okumuyor olmak,
- Vergi mükellefi esnaf olmamak,
- 31 MART 2018 tarihi itibariyle, 50 adet küçükbaş ve 15 adet büyükbaştan daha fazla hayvan sahibi olmamak,
- 50 arılı kovandan fazla arılı kovan sahibi olmamak şartlar arasında yer alıyor.
Bu uygulamalara adresinden üyelik işlemlerini yaparak başvuru yapabilirler.
Milli Tarım Projesi ile kırsal alanı kalkındırmayı amaçlayan bakanlık köylerdeki nüfusu arttırmak ve tarım alanlarının daha verimli bir şekilde kullanılmasına imkan vermek amacı ile uygulayacağı hibe ve kredileri kullanmak isteyenlerde arayacağı kriterlerden bahsetmek gerekirse, öncelikli olarak genç çiftçilerin nüfusunun 18 ile 41 yaş aralığında olması gerekmektedir. Başvuru yapacak kişinin bir kırsal alanda ikamet etmesi veya kırsal alanda ikamet edeceğinin taahhüdünü vermesi gerekmektedir. Ayrıca hangi alanda faaliyet göstereceği hakkında bir iş planına sahip olması gerekmektedir.
Bu kriterleri taşıyan bütün Türk vatandaşları bu hibe ve desteklerden faydalanma imkanına sahiptir. Bu başvurular ilk olarak internet üzerindeki kayıt işlemlerini yaparak gerekli bilgilerini bu sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Bu işlemleri tamamlayanlar istenilen belgeler ile birlikte bulundukları bölgedeki Tarım ve Orman Bakanlığının il veya ilçe müdürlüklerine şahsen başvurmaları gerekmektedir. Sizde Milli tarım projesi kapsamında verilen desteklerden yararlanmak veya genç çiftçi hibelerinden yararlanmak istiyorsanız https://gencciftci.tarim.gov.tr/ internet sitesinden başvuru yaptıktan sonra bulunduğunuz bölgedeki bulunan Tarım ve Orman Müdürlüklerine 2. başvuru işlemini gerçekleştirmelisiniz. 3 Adımda Genç Çiftçi 2019 Başvurusu Nasıl Yapılır? isimli içeriğimizi inceleyerek başvuru konusunda detaylı bilgi elde edebilirsiniz.
Başvuru Nasıl Yapılır?
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan Genç Çiftçi projelerinden faydalanmak isteyenler gerekli özellikleri taşıması halinde başvurularını 2017 yılından itibaren yapabilecekler. Bu projeye başvuru yapabilmeniz için öncelikle gencciftci.tarim.gov.tr adresinden yeni çiftçi kaydı oluşturmanız gerekmektedir. Bu kaydı oluşturmanız çok kolaydır. Burada sizden istenilen kimlik bilgileriniz ve iletişim bilgileriniz olarak dikkat çekmektedir. Burada kayıt işlemi yaparken belirleyeceğiniz kullanıcı adı ve şifresini başvuru işlemlerinde kullanacağınız için not etmeniz yararınıza olacaktır. Bu işlemleri tamamladıktan sonra kullanıcı ardı ve şifresi ile giriş yapacağınız sistem üzerinden genç çiftçi projelerine başvurunuzu yapabilirsiniz. Şifreniz ile yaptığınız giriş sonrası ekrana gelen Başvuru işlemleri bölümü üzerinden başvurunuzu devam ettirebilirsiniz. Bu işlem 5 aşamadan oluşmaktadır. Bunları saymak gerekirse;
- Çiftçi Bilgileri (ÇKS kaydı vb.)
- Proje Bilgileri
- Gider Kalemleri
- Arazi / İşletme Bilgisi
- Teslim Edilecek Diğer Evraklar

Başvuru Nasıl Yapılır?
Bu işlemleri tamamlayanlar son bölümde sizlere belirtilen ve istenilen evraklar ile bulundukları bölgedeki Tarım ve Orman Müdürlüklerine bu evrakları teslim etmelidir. Bu işlemleri tamamlayanlar genç çiftçi başvurusunu tamamlamış olacaktır. Bu sistem üzerinden başvuru yapmadan direkt olarak müdürlüklere gitmeniz durumunda başvurunuz geçersiz sayılır. Bu sebeple iki başvuru aşamasını da uygulamanız gerekmektedir.
Buradan giriş yapın!
Milli Tarım Projesi Destekleri
Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan hükumet Tarım ve Orman Bakanlığının yapmış olduğu bir projeden bahsetmiştir. Bu proje ile çiftçilerimizin boşa kürek çekmeyeceklerini, alın terlerinin karşılığını alacaklarından bahsetmiştir. Bu program sayesinde çiftçilere yapılacak olan yardımlar ve hibeler verileceğinin müjdesini vermektedir. Milli tarım projesinin içeriğinde genç çiftçilerde unutulmamıştır.
Milli Tarım Projesinin neleri içerdiği hakkında kısa bir bilgilendirme yapmak gerekirse bunları kısa başlıklar halinde değinmemiz gerekecektir;
- Tarımda havza bazlı üretime destek verilecektir.
- Tarımda maliyeti arttıran gübre ve mazot desteği verilecektir.
- Tarımsal sulama alanları genişletilecek.
- Meralarda hayvancılık yapmak isteyenlere ıslah yapma şartı ile arazi kiralanacak.
- Çiftçiler tek başvuru ile bir yıl içerisinde 2 defa destek alabilecek,
- Genç çiftçilerimize 30 bin lira hibe verilecek.

Milli Tarım Projesi Destekleri
Bu ilaveler ile Milli Tarım Projesi ile birlikte genç çiftçilerimizde devlet desteklerinden faydalanarak faaliyet gösterdikleri veya göstermek istedikleri tarım ve hayvancılık alanlarında hibe ve destek alabileceklerdir. Sizde bu proje kapsamında yapmak istediğiniz hayvancılık veya tarım ürünleri alanında Genç Çiftçi Projesi destek başvurularınızı yapabilirsiniz. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından havza bazlı destekleme modeli kapsamında verilen destekleme ödemeleri 2019 yılında da verilecektir. Buzağı Desteklemesi Ödeme Tarihleri isimli içeriğimizi inceleyerek konu ile ilgili bilgi alabilirsiniz.
Geçtiğimiz yıl başvurusu yapılan destekler için ödemeler Ziraat Bankası tarafından yapılmaya başlamıştır. Şayet ödeme almaya hak kazandıysanız Ziraat Bankası şubelerine giderek ödemelerinizi alabilirsiniz.
Genç Çiftçi Hibe Projesinde Destek Verilecek Sektörler
- Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık,
- Arıcılık,
- Kanatlı yetiştiriciliği (tavuk çiftliği kurulumu)
- İpek böceği yetiştiriciliği
- Kapama meyve bahçesi projesi,
- Fide fidan yetiştiriciliği,
- Seracılık, (kontrollü örtü altı)
- Kültür mantarı yetiştiriciliği,
- Organik ve iyi tarım uygulamaları (coğrafi işaretli)
- Tıbbi ve aromatik çok yıllık bitki üretimi,
- Coğrafi işaretli gıda üretimi

Genç Çiftçi Hibe Projesinde Destek Verilecek Sektörler
Bu sektörlerde tarım veya hayvancılık ile uğraşacak olan gençlerimiz yararlanacak. Bu sektörlerden birini seçerek sistem üzerinden başvurusunu tamamlayanların ikinci olarak hazırlamaları gereken evraklar şunlardır;
- Kimlik belgesi fotokopisi,
- Hem kendisine hemde eşine ait sigortalı çalışmadığına dair SGK’dan alacağı çalışmıyor belgesi,
- Başvuru dilekçesi, (Örneği Tarım ve Orman Müdürlüğünden Alınabilir)
- Proje tanıtım formu (gencciftci.tarim.gov.tr adresinden çıktı alınacak)
- İmzalı Taahütname Evrakı (Buradan İndirin)
- Okur-yazar belgesi veya diploma sureti
Bu evrakları Müdüriyete teslim eden genç çiftçinin başvurusu tamamlanmış olur. Son olarak, hibeye hak kazandığını öğrendiğinde ise, vatandaştan tarım ve hayvancılık yapacağı bölgede ikamet ettiğine dair belge istenir. Bu aşamaya kadar ikametini köye aldırmamış olan gençlerimiz, hibeye hak kazandığı bildirildiğinde ikametini taşımak zorundadır.

destek verilen sektörlerden ipekböceği
Bu işlem sonrasında Nüfus Müdürlüğünden ikamet belgesi alacaktır. Beraberinde tarımsal faaliyetin yapılacağı yerin kiralandığına dair sözleşme veya eğer arazi kendinize aitse tapu belgesi teslim edilecektir. Bunun haricinde gerekli evraklar ve diğer şartlar Tarım Bakanlığınca genç çiftçi 30 bin lira hibe projesi uygulama rehberinde ayrıntılı olarak belirtilecektir.
Genç Çiftçi Projesi geçmiş yıllarda verilmiş olup 2019 yılında verileceği söylenmektedir. 2019 yılına ait Genç Çiftçi Projesi kapsamında destekler için başvurular alınmaya başlanmış olup son başvuru tarihi 31 MAYIS 2019 olarak belirlenmiştir. Çiftçilerimizin önce sistem üzerinden ön başvurularını yapmaları, daha sonra gerekli olan evraklar ile birlikte müdürlüklere giderek kesin başvurularını yapmaları gerekmektedir.
Ben nasil başvuru yapabilirim
Geñç ciftçiye uye olurken üye olma işlemi sonlandı diyor bir bilgisi olan varmı
Köye dönene değilde, çobanlara veriliyor mu bu hibe?
Il ilçe başvurunuzu onayladığı için bilgilere güncelleme yapılamaz diyor bu genç çiftçi sayfasında diyor bana çıkmış mi yani ben anlamadım anlayan varsa bana soylesin
Bana yardımcı olun
Ben bu destekten yararlandım. Sizlerede tavsiye ederim. Orda burda işsiz gezenler çok ama birşeyler yapıp kazanmak gibisi yok.
Seher hanım yardımcı olabilirmsnz acaba ne gerekşyor diye
Ben rize’nin Gündoğdu ilçesinin bir mahallesin’de yaşıyorum. Burada 8 başlık süt sığırı için standartlara uygun dam yaptım ve baş vurmak istedim. Rize il tarım kırsal kalkınma ofisine gittim başvurmak için bana bulunduğum yerin mahalle olduğunu köy olması gerektiğini buradan hibe destek alamıyacağımı söylediler. Bulunduğum yerin her tarafı tarım arazisi aktif şekilde çay tarlası yani herkesin kapısının önünden başlıyor tarım anlamsızca red aldım bu konuda bilgi sahibi olan varmı
Arkadaslar tam olara hangi belgeler gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim
Ben 4 sene oldu kultur mantari uretimi yapiyorum. Esim esnaf. İsimi daha ileriye goturebilmek icin hibe destegine ihtiyacim var. Hibeden faydalanabilirmiyim. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Ben bir kere başvurdum bi çok çıkmadı. Yine başvurucam ama hiç umudum yok.
Genc ciftci sayfasinda neden baswuru yapamiyorum dewamli uyeliginiz sonlandirilmistir yazisiyla karsilasiyorum ???
ali kardeşim başvuru yaptığın form 2017 yılına aittir
2018 forma nasıl ulascaz
ben şimdi 77 dogumluyum hibe alamıyormuyum. tamda aklımda güzel bir proje varken bu haksızlık biz ne yapacaz nasıl hibelerden yararlanacagız
Ben genç çiftçiyim. 2018 yılında başvuru yapmak istiyorum. Başvuru şartları nelerdir ve hangi tarihte 2018 genç çiftçi projesi başlayacak. Ocak şubat mart ayı gibi olur mu?
güzel bisi aslında bakalım bu sene 18 doldurdm ins. hayırlısı.
Allah devletimize zeval vermesin…
Ben artık dosyayla üğraşmıyacam çunku bu işin içinde torpil varrr bizim beldede aynı soyisime çıkıyoo arkalarındada iş adamı var bize sıra gelmezki ..ne ülkede yaşıyoruz ama …
Ben köyde kalıyorum baş vurumu yaptım ama şehirde çalışanlara 30 binliralık hibe çıktı bana çkkmadı adalet değil bu çok
Üzüldüm
Bende partiye uyeyim ama hic bi zaman siyaset kullanmadim bu yuzden universite mezunuyum ve bostayim benimle birlikte girenler polis oldu ben yazili sinavda kaldim mulakati gecmistim ha o gecen yakin arkadaslarim la seviyem ayni belki benimki daha yuksek hak yiyen e hakkimi helal etmem ama eger devlet bundada yardim etmesse bana siyaseti kullancam 4 senedir universite diplomam yatiyor kendi isimi yapayim dedim 150 bin lira paraya ihtoyacim var tmm onuda vermesin istemem bari domates fiyatini dusurun diye reis bile uyari yapti olan bize oldu daga mi cikalim solcu mu olalim yeter artik kuru vatanseverlik le kendimizi parcaladik artik bisey umrumda deil neler yasadim Allah bilir suan ellerim çamur bahcede calisirken yaziyorum pazarim tatilim yok
Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık
Genç cıftcıye uye olamayom uye sonlandırıldı dıyor
nasıl yapacagımı bılmıyorum
nereye bas vuru yapacagımı bılmıyorum
2017.yılıgenç çiftçi desteği 50 000 tl çıkartılmış ulunmaktadır
uygulama memnun edici Türk milletine hayırlı uğurlı osun
geçen sene müracaatta bulundum ama genelde bayanlara ve tavuk çiftliklerine veriyorlar eksiksiz başvuru yapmama rağmen faizsiz kredi dahi alamadım üstüne üslük tanıdık selamı ankaradaki dayı durumlarını duyunca dahada ümidimi kaybettim çiftçinin yüzü asla gülmüyor bu senede bir umur müracaat edeceğiz sonuç belli ama ne demişler fakirin ekmeğidir umut…
İlçe Tarıma gidiyoruz oyle bisey yok diyorlar
Bu devletin vermiş olduğu destek hibe vs. Haklardan neden biz yaralanamıyoruz. Kaç yıldır uğraşıyorum bu kadar zor olmaması gerekiyor. Gerçekten bu işi yapacak kişilere neden çıkmıyor
Kardeş yaşanmış örnekler ortada daha müracaat esnasında alacaklar ilçe başkanları tarafından akp yanlıarı belkiydi vede aynen öyle oldu..yani ilçe başkanı yiyeni hısım akrabalarından gerçek ihtiyacı olanlara sıra gelmiyor.
Bu konuda Devletin Mahkemeleri de va, Bimer’de var, bir sürü kuruluş var. Eğer haksızlık yapıldığına dair en ufak bir şikayette bulunursan, adam kayırmanın cezasını ödüyor. Madem öyle, git başvur adliyeye, hangi yandaşa para verilmiş, kim senin hakkını yemiş. en fazla 150 lira dosya parası ödersin, hakkın varsa, sonuna kadar faiziyle alırsın. Ama nerde… sadece boş laf..
2016 da başvurdum 65puan aldım puanım danaya yetmedi 2017 debaşvuru yaptírmadılar hatta eşin dahi başvuramaz denildi şimdi ise öyle bişey demedik diyolar ne dersin şinmdi napmak lazım başka
gariban adlı vatandaş bizim burada genç çiftçi başvurusunda isimleri çıkanların yarıdan çoğu Ak partiye muhalif benim oğluma da 5 puanla çıkmadı bende oyumu övünerek söylüyorum Ak partiye verdim ve yine vereceğim. Niye mi? Adil oldukları için eskiden çiftçiye bu kadar destek olsa idi,
seyret o zaman gürültüyü…
ve bu hafta içerisinde küçük olan ilçemize 1 tır yonca, nohut, korunge ve fiğ dağıttılar kimseye hangi partiye oy verdiklerini de sormadılar.