KOSGEB Düğün Salonu Açma Kredisi ve Hibe Desteği 2023

İş kurmak isteyen girişimciler, devletten hibe desteği alarak, düğün salonu açmayı düşünebilmektedirler. KOSGEB nace kodları arasında düğün salonu kodu bulunmazken, diğer kamu kuruluşlarının desteklerine veya özel bankalara başvuru yapılabilmektedir.

Yaz aylarının gelmesi ile düğün salonlarına olan rağbet en çok da düğün salonu sahiplerini memnun etmektedir. Günümüzde düğün salonu açmak isteyenlerin sayısı azımsanmayacak kadar çok çünkü gecelik fiyatları düşününce düğün salonu açmak ve kiralamak oldukça karlı bir iş olarak karşımıza çıkıyor. Peki düğün salonu açmak için kredi veren bankalar hangileri ve devlet destekleri nelerdir? Cazip iş kurma imkanlarını ve yüksek kar marjını içeren düğün sektöründe iş kurmak istiyorum diyenler için düğün salonu nasıl açılır, düğün salonu açmak karlı mıdır? Kır düğün salonu açmak, Prefabrik düğün salonu maliyeti 2023, Kır düğün salonu planları, Prefabrik düğün salonu yapan firmalar, Kır Düğün Salonu projeleri, Düğün Salonu Açmak İçin Kredi Düğün salonu işletme giderleri detayları haberimizde..

Düğün Salonu İşletmeciliği Karlı mı?

Düğün salonu açmayı düşünenler bu işin ne kadar para kazandırdığını öğrenerek bu işe girmektedir. Bir gecelik düğün salonu kirasının 15 bin liradan başladığını düşününce maliyetleri çıkınca geriye oldukça büyük paralar kalmaktadır. Hatta tutulan salonun lüksüne göre fiyatlarda buna göre artış göstermekte ve düğün salonu sahipleri düğün salonu kirasından oldukça büyük paralar kazanmaktadır. Düğün salonu açmak isteyen ve bu işe yatırım yapmak isteyen girişimcilerin ortalama 500 bin lira kadar bir meblağı gözden çıkarmaları gerekiyor. Ne kadar çok müşteriye düğün salonunuzu kiralarsanız o kadar çok para kazanabilir ve yaptığınız yatırımı bir yıl gibi kısa bir sürede amorti edebilirsiniz.

Düğün salonu sadece yaz aylarında değil kış aylarında da düğün, nişan, kutlama gibi törenlerin düzenlenmesi için gerekli mekanlar olduğundan yıl boyunca düğün salonundan para kazanmak mümkündür. Yıl boyunca aylık getirisi yüksek olan düğün salonu işletmeciliğine sizde yatırım yaparak para kazanabilirsiniz. Unutmayın düğün salonundan ne kadar para kazanacağınız sizin çabanızla doğru orantılı olacaktır. Ne kadar çok müşteriye salonunuzu kiralarsanız bulacağınız müşteri sayısı kazancınızı etkileyecek en önemli unsurlardır.

Düğün salonlarının bu kadar çok kar bırakmasının altında yatan sebepler öncelikle mecburiyetten de olsa evlenme düğün merasimi için gerekli bir salonu tutmak zorunda olanların düğün salonu için verecekleri paralar gözlerine çok gelmemesi ve düğün salonlarının kiralarının son derece yüksek olmasıdır. Düğün salonu işine bir kez yatırım yaptıktan sonra bu iş için daha sonradan hiçbir maliyet gerektirmemesi bu işi oldukça karlı kılan sebeplerdir. Karlılığınızı artıracak birçok etkinlik içinde olmanızda yarar var. Düğün salonunuza daha çok müşteri çekebilmek için internet sitesi veya sosyal medya hesapları açarak görünürlüğünüzü artırmayı deneyebilirsiniz. Düğün sektöründe trendleri takip ederek renk, tema ve menüleri güncel gelişmeleri takip ederek salonunuzun kiralanma olasılığını artırabilirsiniz.

Düğün Kredisi Veren Bankalar 2020Pin
Düğün Salonu Açmak İçin Hibe Desteği

Düğün Salonu Açma Maliyeti 2023 Güncel Rakamlar

Düğün salonu açmak isteyenler öncelikle açmayı düşündükleri bölgenin düğün salonuna ihtiyacı var mı önceden bir fizibilite çalışması yapması gerekecektir. Rekabeti araştırarak açılacak bölgede kaç kişilik bir salona ihtiyaç var, kiralık salona ihtiyaç var mı? bu gibi soruların yanıtlarını bulmalıdır. Düğün salonu açmanın maliyeti açılacak salona göre değişiklik gösterecektir. Düğün salonunda çalışacak işçilerin giderleri, lokasyonu, dekorasyonu ve büyüklüğü gibi bir çok etmen salonun giderlerini etkileyecektir. Düğün salonu açmanın maliyeti en az 200 bin liradan başlayıp 1.000.000 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Bu durumda az maliyetli dekorasyon, konsept düzenine dikkat etmeyeceğim diyorsanız daha az bir maliyetle bu işi yapabilirsiniz. Ancak A dan Z’ye her şeyi yapılan bir düğün salonunun maliyeti bulunduğunuz yerlere göre de değişiklik göstermektedir. Daha az maliyetler ile düğün salonu açmayı düşünenler için prefabrik konutlar bu konuda yardımcı olmaktadır.

Düğün Salonu Açma Kosgeb Kredisi Nace KoduPin
Kosgeb Eğlence Sektörü Nace Kodları

Malesef KOSGEB düğün salonu açmak için hibe desteği sağlamamaktadır. Eğlence sektörü ile ilgili nace kodları yukarıdadır. Nace kodlarını sorgulamak için tıklayınız.

Yapı giderlerinin en aza indirilmiş şekli olan prefabrik olarak daha az maliyetler ile düğün salonu açabilirsiniz. Daha az maliyet gerektiren ve oldukça sağlam kurulan prefabrik olarak düğün salonu açmak isteyenlerin cebinden açılacak düğün salonun kaç kişilik olduğuna ve metre karesinin büyüklüğüne göre cebinden para çıkacaktır. Prefabrik konutlar az maliyetli olduğu için tercih edilmektedir. Siz de az maliyetler ile düğün salonu açmak istiyorsanız prefabrik düğün salonu açabilirsiniz. Ayrıca kır düğünü yapmak isteyenler için kır düğün salonu da açabilirsiniz. Kır düğün salonları şehir merkezine göre daha ucuz olacaktır.

Prefabrik Düğün Salonu Maliyeti 2023 Yılında Ne Kadar?

Düğün salonu kurulumunda prefabrik yapıları tercih edebilirsiniz. Prefabrik yapının büyüklüğüne göre maliyeti ortalama 500 bin TL’ye ulaşacak. Prefabrik düğün salonunun iç dekorasyonu için 300 bin TL harcanacağı düşünüldüğünde toplamda 800 bin TL’ye mal olacak.

Düğün Salonu Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Düğün salonu açmak için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir:

  • Sağlık raporu
  • Sabıka kaydı
  • 3 adet fotoğraf
  • Başvuru formu
  • Tapu fotokopisi
  • Oda Faaliyet belgesi
  • Sicil tasdiknamesi
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Binanın kullanım izin belgesi
  • CE belgesi yangın tüpünün faturası
  • İşletme devir yapılmış ise devir belgesi
  • Noterde mal sahibi ile yazılacak kira sözleşmesi
  • SGK beyanı olacak çalışanların kimlik fotokopileri
  • Nüfus Müdürlüğünden alınacak yerleşim yeri ve adres bilgisi
  • Maliye yoklama fişi gerekli belgelerdir.

Düğün Salonu Açmak İçin Hibe Desteği

Düğün salonu açmak isteyenler gerekli finansman desteğini bankaların iş kurma kredilerini alarak giderebilirler. İş kurma kredileri girişimcilerin iş hayatına atılmalarını sağlamak amacıyla verilen düşük faiz oranlı ve uygun geri ödeme seçenekleri ile sunulan kredilerdir. Sizde düğün salonu açmak için kredi almak istiyorsanız bankaların iş kurma kredilerine başvuruda bulunarak gerekli finansal desteğe sahip olabilirsiniz.

YouTube video

Düğün Salonu Açmak İçin Başvuru ve Gerekli Evraklar Nelerdir?

Düğün salonunun, şahıs veya limited şirketi olarak açılması mümkündür. Öncelikle şirket açılışı olması gerekir. Bu işletmeyi açmak için ise belediyeden işletme ruhsatı almak gerekir. Gereken evraklar ile belediyeye müracaat etmeniz gerekmektedir. Belediye bu evraklardan sonra düğün salonunu denetler ve kontrollerini yapar. Müracaatta bulunacak kişiden istenen belgeler ise aşağıdaki gibidir:

  • Dilekçe
  • Adres Bilgileri
  • İmar Raporları
  • Adli Sicil Kaydı
  • İkametgah Adresi
  • Oda Kayıt Belgeleri
  • Nüfus Cüzdanı Örneği
  • Yangın Önlem Raporları
  • Vesikalık 4 Adet Fotoğraf
  • Kira Sözleşmesi veya Tapu Belgesi

İle başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Belediyeler bu belgeler haricinde başka evraklar da isteyebilir. Belgeler hakkında bilgi almak için belediyeden bilgi alabilirsiniz. Tüm belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlayarak işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Standart Düğün Salonunda Olması Gereken Temel Özellikler Nelerdir?

Maliyeti az ve standart bir düğün salonunda olmazsa olmaz dediğimiz özellikler aşağıda belirtilmiştir. Bilgi sahibi olarak hesaplarınızı yapabilirsiniz.

Standart düğün salonunda olması gerekenler aşağıdaki gibidir:

  • Mutfak bölümleri olmalıdır.
  • Dinlenme ve giyim odaları olmalıdır.
  • Temiz ve aydınlık bir alan olmalıdır.
  • Bay ve bayan WC olmak zorundadır.
  • Ses ve ışıklandırma sistemi bulunmalıdır.
  • Havalandırma ve ısıtma sistemi olmalıdır.
  • Aynalar ve vestiyer gibi bölümler olmalıdır.
  • Kapasiteye göre masa ve sandalye bulunmalıdır.

Evlilik Kredisi Devlet Desteği Kimlere Veriliyor?

Evlilik her gencin en büyük hayalidir. Fakat işin sermaye boyutu düşünüldüğünde vatandaşı birtakım zora sokmaktadır. Zorlaşan yaşam koşulları için devlet yerleşik hayat düzenine ve evlenenlere destek vermek amacı ile çeyiz kredisi projesi başlatmıştır. Hükumet tarafından başlatılan bu kampanya kapsamında evlilik aşamasındaki bireyler belirli bankalara giderek çeyiz hesabı açtırabilecekler. Bunun için bankalar evlenenlere destek sağlamak için uygun faiz oranları ve 48 aya varan vade ile kredi vermektedir.

Şahısların çeyiz kredisinden faydalanmak için yerine getirmesi gereken şartlar aşağıdaki gibidir:

  • Minimum 27 yaşında olmak
  • Bankadan çeyiz hesabı açtırarak birikimleri oraya yapmak
  • Yapılan birikimin 3 sene boyunca zorunlu olarak sürdürülmesi
  • Biriken paranın durumuna göre devlet 5 bin TL çeyiz yardımı yapmaktadır. Bu şartları yerine getiren bireylere yaptıkları birikime göre destek sağlanmaktadır.
Basit Usülde Düğün Salonu Açmak Pin
Düğün Salonu Açma Maliyeti

Bankaya açtırılmış hesapta 25 bin TL birikmesi halinde devletten 5 bin TL çeyiz desteği sağlanmaktadır. Bu destekten faydalanmak için bankanın birikim hesabı sisteminde 3 yıl zorunlu olarak kalmanız gerekmektedir. Çeyiz desteğine başvuruda bulunmayan ve bu kampanyadan yararlanmayan vatandaşlar için ise bankalarda uygun faiz ve vade seçenekleri ile ihtiyaç kredisi verilmektedir.

  • Garanti BBVA çeyiz hesabı
  • İş Bankası çeyiz hesabı
  • Ziraat bankası çeyiz hesabı detaylarını inceleyerek de fikir sahibi olabilirsiniz.

Düğün Kredisi Veren Bankalar 2023 Güncel Liste

Bazı bankalarda ise evlenenlere özel kredi verilmektedir. Bu kredilerden faydalanarak düğün, balayı, beyaz eşya gibi ihtiyaçlarınızı kolayca karşılayabilirsiniz. Gerekli evrakları tamamlayıp bankaya müracaat etmeniz ve şartlara uygunluğunuz halinde 50 bin TL krediye sahip olabilirsiniz.

Evlilik kredisi veren bankalar aşağıdaki gibidir:

  • Halkbank
  • Yapı Kredi
  • Garanti Bankası
  • Kuveyt Türk
  • Akbank
  • Türkiye Finans bankası
  • Albaraka Türk düğün kredisi
  • TEB Bankalarına giderek evlilik kredisi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Düğün salonu işletmecisi olmak istiyorsanız ve yeterli sermayeniz bulunmuyor ise Kosgeb üzerinden destek alabilirsiniz. Kosgeb geçen yıl verdiği destek limitlerini artıracak ve 2023 yılında Girişimciliği Geliştirme Destek Programına devam edilmesi konuşuluyor. Desteklerden yararlanmak ve detaylı bilgi almak için KOSGEB sitesini ziyaret edin.

Bir Düğün Ne Kadara Mal Olur?

Düğün salonu maliyetleri salonun büyüklüğüne ve iç dekorasyonuna göre 1.000.000 TL ile 1.500.000 TL ‘ye mal olabilir.

Evlenme Desteği Yaş Sınırı Kaçtır?

Devlet evlilik desteğinin yaş sınırı 27’dir.

Photo of author

Seher Demir

Anadolu Üniversitesi Finans bölümü mezunuyum. 10 yılı aşkındır benzer konularda makaleler yazıyorum.
“KOSGEB Düğün Salonu Açma Kredisi ve Hibe Desteği 2023” üzerine 4 yorum
  1. 200.000 TL’ye değil düğün salonu açmak, sandalyeleri masaları bile alamazsınız. Şuan orta ölçekli bi düğün salonu açmak 1 buçuk milyon TL’den başlıyor

    Yanıtla
Yorum yapın

error: Content is protected !!
2