Yeni bir dükkan açmak için kosgeb yanınızda

Bakkal, market, kahvehane, cafe, manav, kasap, bujiteri, kozmetik, bayan giyim mağazası açacaklar (bu yazıyı sonuna kadar okuyun)
Dükkan açmaya karar verdiğinizi duydum. İş yeri kiralarından ve ekonominin durumundan haberiniz yok sanırım. Bence hemen bu fikirden vazgeçin. Hele hele cebiniz de beş kuruş paranız yoksa ayakta durmanız çok zor. Aklınızda kesin bir iş fikri de yok sanırım. Tek amacınız kosgeb’ in o büyüleyici 150 milyar kredisini almak istiyorsunuz. Bakın; eğer amacınız gerçekten iş kurmak ve dükkan açmak ise, Allah yürü be kulum dediği vakit sizi kimse tutamaz. Lütfen dürüst olun. tek amaç bu parayı almaksa, yol yakınken geri dönün.
Devlet destekli yeni işyeri kredisi ve şartları
Yeni işyeri açanlar için, girişimci destek programı kapsamında kredi vermektedir. Yeni girişimci destek programı ile iş kurmak, işyeri açmak isteyen girişimcilere;
- 50 milyar kredi (geri ödemesiz), BUNA HALK ARASINDA HİBE DENMEKTEDİR.
- 100 bin faizsiz kredi (sıfır faizli) BUNUNLA BİRLİKTE TOPLAMDA YÜZELLİ BİN OLMAKTADIR.
Yeni iş kurmak isteyen kişilerin, girişimcilik destek programına başvurmaları gerekmektedir. Yeni girişimci programına başvurarak, yeni işyeri kredi almak için; Yeni girişimci desteği başvuru formu doldurmak gerekmektedir. Destek başvurusunda bulunan girişimcinin;
- Başvuru tarihinden geriye dönük bir yıl içinde bu iş yapmamış olması lazım.
- Kendi üstüne başka bir işyeri olmaması gerekir. (Esnafa verilen destekler başka. Bu yeni girişimciler için.)
- Başka işyeri olmadığı gibi %50 den fazla herhangi bir iş yerine de ortak olmayacaktır.
- Sigortalı olarak bir işte çalışmıyor olmalıdır.
Bu hususlar belirtilerek yeni işyeri kredisi talebi başvuru formu hizmet müdürlüğüne teslim edilir. Ayrıca başvuru formunun ekine, Girişimci İş Planı, Destek kapsamında satın alınacak veya alınan makine-teçhizat, yazılım, ofis donanımı için proforma fiyat teklifleri veya faturalar, Vergi mükellefiyet durumunu gösterir Vergi Dairesinden alınmış belge, Girişimcinin engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda bu durumu gösterir belge eklenir.
Yeni iş yerleri için yeni girişimci desteği kapsamında verilen desteklemeler aşağıda belirtilmiştir.
- Yeni işletmenin kuruluşu için 2.000 TL. işyeri kuruluş hibe kredisi,
- İşyeri açılışında makine ve teçhizat alımı ofis donanım desteği için 18.000 TL. hibe kredi,
- İşyerinin diğer giderleri için, geri ödemesiz 12.000 TL. Hibe kredi.
Yukarıda belirtilen KOSGEByeni işyeri kredisi yetmemesi durumunda; yeni işyeri açılışı için 70.000 TL. Sabit yatırım desteği (geri ödemeli faizsiz) kredisi verilmektedir. Yeni iş kurma desteği; Ev hanımlarına, emeklilere, iş kurmak isteyenlere, devlet destekli hibe kredilerden yararlanmak için başvuruda bulunanlara, hibe kredi desteği isteyenlere, yeni işyeri, dükkan açmak, mağaza açmak isteyenlere, kısa tüm girişimcilere verilmektedir.
Yeni işyeri kredisi almak için taahhütname
Girişimcilik Destek Programı kapsamında KOSGEB’den alacağınız yeni girişimci desteğine ilişkin olarak yeni işyeri kredisi taahhütnamesinde bulunmanız gerekmektedir. Taahhütname de bulunan yeni girişimci, yeni girişimci desteği kapsamında satın alınan makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımını taahhütnamenin evrak kaydına alındığı tarihten itibaren 3 (üç) yıl süre ile satmayacağını, kiralamayacağını, kullanım hakkını hakkı her ne ad ve suretle olursa olsun devretmeyeceğini, rehin göstermeyeceğini (KGF tarafından düzenlenmiş Geri Ödemeli Destek Kefalet Mektubu kapsamındaki taşınırlar hariç), ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz, tedbiri haciz konulması halinde durumu 7 (yedi) gün içinde tüm belgeleriyle birlikte yazılı olarak bildireceğini, aksi halde destek miktarını yasal faizi ile birlikte ödeyeceğini taahhüt etmek zorundadır.
Kredi başvurusu nasıl yapılır
Sizde işyeri açmadan önce desteklenen sektörler içinde bir sektör seçerek, iş planı hazırlayabilir ve kosgeb yeni işyeri kredisi başvurusu yapabilirsiniz.
|
|
---|
Henüz yorum yapılmamış.