Kosgeb kredi hesaplama

Kosgeb Hibe Kredi
- Kosgeb kredi hesaplama işlemi nasıl yapılır?
- Kosgeb kredisi nasıl alınır?
- Bölgelere göre kosgeb kredisi oranları
- 1 ve 2. BÖLGEDE KOSGEB KREDİ BAŞVURUSU YAPANLARIN HAZIRLAMASI GEREKEN FATURA TUTARLARI
- 50 bin lira hibe desteğinden fazla kredi hesaplama
- YÜZDE YETMİŞ ORANINDA DESTEKLEME VERİLEN İLLER (%70)
- Kosgeb 50 bin lira hibe 100 bin lira faizsiz kredi başvurusu
Kosgeb kredi hesaplama işlemi nasıl yapılır?
Kosgebkredisi.com isimli sitemizde, Kosgeb’den kredi almak isteyenler için Kosgeb kredi hesaplama yöntemini ve iş kurmak için alınabilecek kredi miktarlarını açıklayacağız.
Kosgeb kredisi nasıl alınır?
Kosgeb’ den 50 bin lira hibe kredi alanlar veya 100 bin lira faizsiz kredi başvurusu yapanlar, toplamda 150 bin lira paranın kendilerine peşin olarak teslim edileceğini düşünürler. Ancak durum böyle değildir. Bu parayı alabilmek için, işyerinize malzeme, techizat ve makine alımı, mal alımı yaparak, bu harcamaları faturalandırmalısınız.
Bölgelere göre kosgeb kredisi oranları
Kosgeb Türkiye’ nin heryerine aynı oranda kredi vermez. Kişiye göre ve bölgeye göre destekleme miktarları farklıdır. Kosgeb kredisi hesaplama isimli yazımızda, bölgeler ve kredi oranlarına göz atalım. Kosgeb işyeri açmak isteyen girişimcilere 1. ve 2. bölgede ikamet edenlere yüzde 60 oranında destekleme yapmaktadır. Kosgeb hibe kredi hesabı işleminde bu oranlar hesaba katılmalıdır.

Kosgeb kredisi hesaplama
1. ve 2. bölgede kosgeb kredi başvurusu yapanlara yüzde 60 oranında kosgeb kredisi verilmektedir.
- BÖLGE KOSGEB İLLERİ ŞUNLARDIR; İstanbul, İzmir, Kocaeli, Muğla, Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir.
- BÖLGE KOSGEB DESTEĞİ VERİLEN İLLERİMİZ; Konya, Adana, Aydın, Bolu, Isparta, Kayseri, Kırklareli, Çanakkale (Bozcaada ve Gökçeada İlçeleri hariç), Denizli, Edirne, Sakarya, Tekirdağ, Yalova’dır.
1. VE 2. BÖLGELERDE BAŞVURU YAPAN Kadın girişimci, Gazi, 1. Derecede şehit yakını ve engelli girişimciye %80 kosgeb desteği verilir.
1 ve 2. BÖLGEDE KOSGEB KREDİ BAŞVURUSU YAPANLARIN HAZIRLAMASI GEREKEN FATURA TUTARLARI
15.000 lira almak isteyen bir girişimci 25.000 TL. tutarında fatura,
20.000 kosgeb kredisi isteyenler 33.333 TL.,
30.000 TL. için ise = 50.000 değerinde bir harcama gideri,
40.000 TL. 64.516 ve 50.000 lira hibe kredi almak isteyenler 78.125 TL. değerinde harcama yapmalı ve bunu faturalandırmalıdır. Kosgeb kredisi hesaplama işleminde bu tutarlar dikkate alınmaktadır. İş kurmak için Kosgeb kredisi alan projeler içerisinden uygun bir proje ile başvurmalısınız.
50 bin lira hibe desteğinden fazla kredi hesaplama
Bu miktarlar sizin için yeterli olmayıp kosgeb’den işyeri açmak için 100 bin lira para almak istiyor iseniz, bunu için 100.000 TL. = 144.928 TL. harcama yapmanız şarttır. Yine aynı bölgede iş kuran ve 150 bin liraya ihtiyaç duyan bir girişmci ise, bu parayı alabilmek için 202.703 TL. değerinde bir fatura kestirmeli ve bu fatura ile destek başvurusu yapmalıdır.
Bu işlemler daha ayrıntılı bir şekilde Kosgeb kredisi hesaplama konusunda anlatılmıştır.
YÜZDE YETMİŞ ORANINDA DESTEKLEME VERİLEN İLLER (%70)
- 3. BÖLGEMİZ; Balıkesir, Bilecik, Manisa, Mersin, Samsun, Trabzon, Burdur, Gaziantep, Karabük, Karaman, Uşak, Zonguldak’ tır.
- 4. KOSGEB BÖLGESİ; Edirne, Isparta, Kayseri, Kırklareli, Adana, Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Aydın, Bolu, Çanakkale (Bozcaada ve Gökçeada İlçeleri hariç), Denizli, Konya, Çankırı, Erzurum, Giresun, Sakarya, Tekirdağ, Yalova’dır.
- 5. BÖLGEDE YER ALAN İLLER; Kahramanmaraş, Gümüşhane, Sinop, Kilis, Niğde, Tokat, Tunceli, Ordu, Osmaniye, Yozgat.
- 6. KOSGEB DESTEKLEME BÖLGESİ; Hakkari, Muş,Iğdır, Kars, Mardin, Siirt, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Şanlıurfa, Şırnak, Van, Bitlis, Bozcaada ve Gökçeada İlçeleridir.
Bu bölgelerde kosgeb kredi hesaplama işlemi yapmak isteyen kullanıcılarımız için, belirtmemiz gerekir ki, Gazi, Kadın girişimci, 1. Derecede şehit yakını ve engelli girişimciler, bu bölgelerde %90 oranında kosgeb desteği alabilirler.
%70 kosgeb desteğine göre, 50 bin lira para almak için 71.428 TL., 20.000 lira için, 28.571 TL., 100 bin lira için ise 142.857 TL. işyeri harcaması yaparak bu gideri faturalandırmak şarttır. 50 bin lira hibe kredi ve 100 bin lira faizsiz kredinin hepsini almak, toplamda 150 bin lira almak isteyenlerin ise hesaplama işlemine göre 214.286 TL. tutarında işyeri harcaması yapmaları gereklidir.
Kosgeb 50 bin lira hibe 100 bin lira faizsiz kredi başvurusu
Kosgeb kredi hesaplama isimli yazıda, kosgeb desteği almaya hak kazananların, işyeri açılışı sonrasında kosgeb’den para alabilmek için harcamaları gereken tutarları hesapladık. Kosgeb 50 bin lira hibe işyeri açma kredisi ve Kosgeb 150 bin lira iş kurma kredisi almak için sizde başvuruda bulunabilirsiniz.
Devlet destekli Kosgeb 150 bin lira iş kurma kredisi konusunda 50 bin tl hibe başvuru, 50 bin tl hibe nereye başvurulacak ve 50 bin tl hibe yaş sınırı hakkında bilgiler verilmektedir.
Henüz yorum yapılmamış.