Hediyelik Eşya Dükkanlarına Proje
6 Mayıs 2016 tarihinde eklendi, 5.159 kez okundu.

Girişimcilere hediyelik eşya dükkanı açmak için devlet desteği

İş planı projesi hazırlamayı bilmeyen ve Hediyelik eşya dükkanı açmak isteyenler Hediyelik eşya dükkanı kosgeb iş planı örneği bilgisayarınıza indirerek sizde açacağınız iş ile ilgili detaylı bilgileri bu örnekten yardım alarak doldurarak Kosgeb desteğine başvurabilirsiniz.

Turistik bir bölgede ikamet ediyorsanız, hediye satış işinden para kazanacağınızı düşünüyorsanız, KOSGEB iş projesi hazırlayarak hediyelik eşya dükkanı açabilirsiniz. Dükkanınızda anneler günü, sevgililer günü ve babalar gününe özel hediyelik ürünler satabilir, promosyonlar düzenleyebilir çeşitli aktiviteler sayesinde çok para kazanabilirsiniz.

Bu dükkan, tamamen kişisel zevklere özel dizayn edilebileceği gibi, franchising veren firmalardan bayilik veya franchising de alınabilir. Ancak hediyelik eşya sektörü, gıda veya giyim gibi olmazsa olmaz bir iş olmadığı için satış ve ciro oranları sezona, iş yerinin bulunduğu bölgeye ve ziyaretçi sayısına bağlıdır. Küçük bir çorbacı dükkanı açsanız, belki sizi zengin etmez ancak, mutlaka karnı acıkan birileri ziyaret eder. Ancak, hediyelik eşya işi böyle değildir. Zorunlu bir ihtiyaç değildir. Bu sebeple dükkanınızı mahalle arasına açıp, 300 TL. kira vereceğinize, çarşının ortasına açın ve 2.000 TL. kira verin. Eğer kurtarmıyor ise hiç bu iş ile uğraşmayın. Çünkü hediyelik eşya dükkanı göz önünde olmalıdır.

Hediyelik eşya dükkanı açmak isteyenler arşivimizde ki örnekleri inceleyerek bir iş planı oluşturabilirler. Bu iş planı ile girişimcilik destek programında yer almakta olan, 50 bin hibe ve 100 bin faizsiz krediye başvurularını yapabilirler. Bu destekten yararlanabilmek için;

  1. Kosgeb uygulamalı girişimcilik eğitimi kursuna katılmalısınız. 32 saatlik kurs sonunda sertifika almalısınız.
  2. İş planı projesi hazırlanması ve tamamlanması ve KOSGEB’e teslimi,
  3. İşletme açılmadan önce ÖN ONAY alınması,
  4. İşletme kuruluşu
  5. Kurula sunum yapılması (UYGUN GÖRÜLEN İŞ PLANI İÇİN)
  6. Faturalandırılan harcamaların ödenmesi adımları takip edilebilir.

İş kurarak hediyelik eşya dükkanı açmak isteyenler girişimciler iyi bir iş fikrine zaten sahiptir. Bu iş fikrini hayata geçirmek için iş fikirlerinin eksisini ve artısını görebilmek için onların gelecekte iyi bir kar elde ederek başarılı bir iş kurmalarını ve ayakta kalmalarını sağlamak için iş fikirlerini artık iş planına dökmeleri gerekmektedir. İş planı hazırlarken bütün detaylar yazılmalı, Pazar ve piyasa araştırması yapılarak yapılacak olan işin ayakta kalabilmesini ve uzun yıllar yapılabilmesini sağlamak için ön hazırlık olan iş planının proje olarak dosya halinde elle tutulur bir  iş projesi hazırlanması gerekmektedir.

Uygulamalı girişimcilik eğitiminde iş planının formatının öğretilmesi ve başvuru sürecindeki hazırlanacak iş planının iyi bir proje olması için öğretilen bilgiler ile büyümeyi hedefleyen iyi bir iş planı hazırlanması gereklidir. Girişimciler Kosgeb’e başvuru yapmadan önce veri tabanına kayıt olarak sistemdeki daha önceden hazırlanan Kosgeb boş iş planı örneği üzerinden hazırlayabilecekleri gibi internetten ÖRNEK DOLDURULMUŞ KOSGEB İŞ PLANI ÖRNEĞİ bulunması veya dışarıdan danışmanlık hizmeti veren firmalardan yardım alarak iş planını hazırlayabilirsiniz.

Sitemiz üzerinden ücretsiz olarak paylaştığımız örnek iş planları üzerinden kendi iş planınız ile karşılaştırma yapabilir, eksik kalan veya tamamlanması gereken noktaları düzenleyebilir ve Kosgeb tarafından onay alabilecek iyi bir  iş planı hazırlayabilirsiniz.

Hediyelik Eşya Dükkanlarına Proje Konusuna 1 Yorum Yapıldı
  1. hediyelik eşya dükkanı dedi ki:

    hediyelik eşya dükkanı örnek iş planı örneğini nereden indirebilirim?

Sayfa başına git