Hayvancılık kredisi nasıl alınır

Hayvancılık kredisi nasıl alınır
27 Nisan 2016 tarihinde eklendi, 131 kez okundu.

Hayvancılık kredisi nasıl alınır? Şartları nelerdir?

Hayvancılık kredisi nasıl alınır? Hayvancılık alanında yatırım yapmak isteyenler için bu yazımızda, Hayvan kredisi nasıl alınır konusundan bahsedeceğiz. Aslında daha çok hayvan almak isteyenler için Devletin verdiği destekler ve hibeler bizi ilgilendiriyor. Zira Tarım ve Hayvancılık alanında, devlet birçok farklı sektöre destekleme veriyor. Günümüzde koyun ve inek fiyatları da aldı başını gidiyor. Bu sebeple, devlet desteği ile bu işe başlayan çiftçiler ve üreticiler bir adım önde iş hayatına adım atıyor. Açıkçası kosgeb tarafından canlı hayvan alımı için kredi verilmiyor ama kosgeb’ de çiftçilere üreticilere birçok destekleme imkanı sağlıyor. Şimdi sizlerle kosgeb destekleri, hayvan kredisi, inek koyun, keçi, tavuk, horoz, hindi, ördek, kaz, buzağı, düve, dana, sığır, manda gibi hayvan alımı yapmak isteyenler için Devlet destekli kredileri birlikte inceleyeceğiz.

Bu yazımızda ayrıca, hayvancılık kredisi şartları, destekleme nasıl alınır, canlı hayvan desteklemesi, çiftçiler için teşvik kredisi, tarım ve yetiştiricilik yapmak istiyorum, kredi almak için ne gerekli, küçükbaş faizsiz kredi hesaplama hibe kredileri, ziraat bankası şartları başvurusu, faiz oranları hakkında bilgiler verilecektir.

Devlet destekli hayvancılık kredisi nasıl alınır?

Sizlere TKDK VE KOSGEB tarafından hayvan kredisi verilmediğini söylemek ile söze başlamak istiyoruz. Malesef bazı web sitelerinde hayvan almak için Kırsal Kalkınma Desteklerini takip edin, kredi alın gibi hangi amaçla yazıldığı belli olmayan şeyler görebilirsiniz. Açık ve net. KOSGEB VE TKDK HAYVAN ALIMI DESTEĞİ VERMEMEKTEDİR. Peki çiftçi hayvan almak için krediyi nerden alacak? Hangi kurumlar canlı hayvan alımı için hibe kredi ve faizsiz kredi veriyor?

Hayvancılık kredisi nasıl alınır

Hayvancılık kredisi nasıl alınır

Hayvancılık için hibe kredi ve faizsiz kredi veren kurumlar

Türkiye’ de şuan itibariyle hayvan alımı için hibe kredi veren tek kurum Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığıdır. Bu kurum tarafıdan 2016 yılı itibariyle son başvuru tarihi 12 MAYIS 2016 olan genç çiftçi projesi dahilinde, 30 BİN LİRA HAYVAN KREDİSİ VERİYOR. Üstelik bu kredi geri ödemesiz. Kosgeb kredisinde olduğu gibi iş planı hazırlamnız da gerekmiyor. Sadece ve sadece gencciftci.tarim.gov.tr adresinden yeni başvuru oluşturarak, başvurmanız ve daha sonra gerekli evrakları hazırlamanız gerekiyor. Genç çiftçi proje örneği isimli yazıda, hangi projelere destekleme verildiği belirtilmiştir.

Hayvan alımı için 30 bin lira hibe kredi şartları

  1. Büyükbaş hayvancılık alanında besilik erkek sığır alım içerikli etçi ve kombine ırk besi sığırı alımı için en az 7 baş ve 8 aylık 220 kg canlı ağırlığı olan hayvanlar için başvuruda bulunmak,
  2. Damızlık düve yetiştiriciliği için en az dokuz aylık 4 baş hayvan için proje ile başvurmak,
  3. Küçükbaş Koyun ve keçi yetiştiriciliği için en az 2 koç ve 38 koyun olmak üzere toplamda 40 koyun projesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurmak gerekiyor.
  4. Arı yetiştiriciliği içinde 30 bin liraya kadar hibe kredi veriliyor. Ancak en az 5 çıta arı basılabilen 40 arılı kovan projesi hazırlayanlar, 5 boş kovan ve arıcılık malzemesi için (1 elektrikli bal süzme makinesi, ısıtmalı bal dinlendirme kazanı, sır alma teknesi, körük, 100 kg. temel petek, maske, el demiri ve 400 adet çıta) almanız için hayvan hibesi verilmektedir. 30 bin lira hibe bu şekilde bir hayvan projesi için verilmektedir.

Hayvan kredisi nasıl alınır isimli yazımızda, 30 bin lira devlet desteğinin ayıntılarını sunmaya devam ediyoruz. Hayvan almak isteyenlerin 12 MAYIS 2016 tarihine kadar bu hibe için başvurabileceğini önemle vurgularız.

Tavuk çiftliği kurmak için Devlet destekli hayvan hibe kredisi veriliyor

Devlet kümes hayvanı almak isteyen üreticilere de destekleme veriyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, kümes hayvanı yetiştirmek isteyenlere, kaz, ördek, hindi, bıldırcın, yumurta tavuğu, et tavuğu, organik yumurta üretimi, salma tavukçuluk alanında da kredi desteği sağlıyor.  Tavuk çiftliği kredisi almak için aşağıdaki alanlarda proje ile başvurmanız gerekiyor.

  • Salma tavukçuluk hayvan alımı kredisi için minimum 500 yumurta tavuğu yetiştirme projesi hazırlamanız,
  • Hindi, kaz ve ördek yetiştiriciliği için ise minimum 400 hayvandan oluşan bir proje ile başvurmanız gerekmektedir.

Yine GTHB tarafından ipekböceği yetiştirmek isteyenlere de, ipekböceği alımı için hayvancılık kredisi 80 m² alanda en az 250 adet dut fidanı dikim projesi ile başvuran çiftçilere 30 bin lira hayvan hibesi verilmektedir.

Hayvancılık kredisi nasıl alınır

Hayvancılık kredisi nasıl alınır

Daha önce de belirttiğimiz gibi başvurular https://gencciftci.tarim.gov.tr/ adresine yapılmaktadır. 30 bin lira Hayvancılık hibe kredisi almak için, yukarıda belirtilen sektörlerde proje hazırlamanız ve bu proje ile başvurmanız gerekmektedir.

30 BİN LİRA HAYVANCILIK HİBE KREDİSİ NASIL ALINIR?

  1. HAYVAN HİBESİ ALMAK İÇİN YENİ ÇİFTÇİ KAYDI OLUŞTURUN
  2. YENİ ÇİFTÇİ KAYDI OLUŞTURDUKTAN SONRA SİSTEME GİRİŞ YAPIN.
  3. KAYIT VE BAŞVURU İÇİN YARDIM ALAMAK İSTERSENİZ YARDIM DÖKÜMANI GÖRÜNTÜLEYİN.
  4. 30 BİN LİRA HAYVAN ALIM HİBESİ YÖNETMELİĞİNE RESMİ GAZETEDEN ULAŞABİLİRSİNİZ.
  5. Genç çiftçi sitesine kaydını yaptıran ve projesini sunan çiftçiler, sistemden aldığı belgeler ve diğer belgeler ile birlikte hazırlamış oldukları hayvan alımı kredisi projesini 12 Mayıs 2016 tarihi ve mesai bitimine kadar, genç çiftçilerin kırsal alanda ikamet ettiği veya ikamet etmeyi taahhüt ettiği, dolayısıyla projesini uygulayacağı yerleşim biriminin bağlı olduğu (PROJENİN YAPILACAĞI İL VEYA İLÇEDE Kİ) Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne kendisinin götürerek teslim etmesi şarttır. Teslim edilen dosya kontrole başlamadan içeriğinin eksik olup olmadığına bakılacak ve Müdüriyet tarafından teslim alınacaktır.

30 BİN LİRA HİBE KREDİ BAŞVURU KILAVUZU dosyasında yapmanız gerekenler, hazırlamanız gereken evraklar, kimlerin kredi alabileceği, hangi şartlarda küçükbaş veya büyükbaş hayvan kredisi verildiği açıkça yazmaktadır.

Ziraat bankası hayvancılık kredisi 2016

Ziraat bankası geçmişten bugüne çiftçiye en çok destekleme veren bankadır. Ziraat bankası 2016 yılında çiftçiye 100.000 TL. FAİZSİZ KREDİ vermeye hazırlanıyor. Evet yanlış duymadınız. Ziraat Bankasından çiftçilere 100 bin liraya kadar faizsiz hayvan kredisi verilecek. Gıda ve Hayvancılık Bakanı Sayın ÇELİK katıldığı bir toplantıda müjdeyi verdi. Ancak henüz bu kredi tasarı aşamasında. Ancak şuan itibariyle Türkiye’ de çiftçiye en uygun hayvan alım kredisi Ziraat Bankasınca veriliyor.

Hayvan alımı için devlet desteği almak isteyenler, Ziraat Bankası şubelerini ziyaret ediyor. Ziraat Bankası hayvan almak istenlere;

Ziraat bankası koyun kredisi koyun ve keçi almak için kredi desteği,
Ziraat bankası tavuk çiftliği kredisi ile hindi kaz ördek salma tavukçuluk ve yumurta üretim çiftliği kredisi veriyor.

ZİRAAT BANKASI HAYVAN KREDİSİ SAYFASINA ULAŞARAK DAHA GÜNCEL BİLGİ ALABİLİRSİNİZ.

Kosgeb hayvancılık kredisi veriyor mu?

Birçok kullanıcımız, kosgeb’ den hayvan almak için kredi verildiğini zannederek kosgeb hayvancılık kredisi başvurusu yapıyor. Kosgeb tarafından canlı hayvan alımı için kredi verilmemesine rağmen;

  • Hayvancılık tesisi kuruluşu ve gerekli malzemelerin alınması,
  • Süt sağma makinesi, paketleme ve temizleme makineleri temini,
  • Çiftlik için gerekli olan hayvancılık üretiminde kullanılan makine ve teçhizatların alımı için kredi veriyor.

KOSGEB HAYVANCILIK DESTEKLERİ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN Kosgeb hayvan kredisi nasıl alınırKosgeb hayvancılık kredisi ve Kosgeb küçükbaş hayvancılık kredisi, isimli yazılarımızı inceleyebilirsiniz. Hayvancılık kredisi nasıl alınır diyenler bu yazılardan bilgi alabilirler.

Hayvancılık kredisi nasıl alınır
Hayvancılık kredisi nasıl alınır
Hayvancılık kredisi nasıl alınır
5 (100%) 1 vote

Devlet destekli Hayvan alımı için devlet desteği konusunda büyükbaş hayvan devlet desteği, canlı hayvan alımında devlet desteği ve devlet destekli hayvan alımı hakkında bilgiler verilmektedir.




Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git