İban Numarasından Hesap Numarası Bulma 2023 Yöntemi

Kartta yazan banka hesap numarasının nerede olduğu birçok banka müşterisinin ATM, Mobil ve EFT ile bankalar arası para transferi işlemlerinde en çok aradığı konuların başında gelmektedir.

Hesap numarası nedir, hesap numarası nasıl öğrenilir, Ziraat hesap numarası öğrenmek için ne yapılır, Iban’dan hesap numarası nasıl bulunur, Finansbank hesap numarası nasıl öğrenilir, Vakıfbank IBAN hesap numarası nasıl çevrilir, nasıl yapılır T.C ile IBAN sorgulama yer almaktadır.

IBAN Numarasından Hesap Numarası Nasıl Bulunur?

26 haneden oluşan İban numarasının içerisinde bulunana 16 hane hesap numarasıdır. İbanın içerisinde bulunan hesap no son 16 hanedir.

Iban numarası 26 haneden oluşan koddur ve Ülke kodu, kontrol basamakları, banka kodu ve hesap numarasından oluşmaktadır. 26 hanenin son 16 hanesi hesap numarası olduğundan IBAN üzerinden hesap no öğrenmek isteyenler son 16 haneyi hesap numarası olarak yazmalıdır.

IBAN Numarası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Iban numarası; (International Bank Account Number) bankalar arasında güvenli nakit transfer işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli olan uluslararası bir koddur. Yurtiçi ve yurtdışındaki bankalar arasında güvenli bir şekilde doğru kişiye para gönderilmesi için IBAN numarasının doğru şekilde yazılması büyük önem taşımaktadır.

  • IBAN numarası 26 haneden oluşmaktadır ve sırasıyla incelemek gerekirse Iban numarasının başlangıcında harfler ülke koduyla başlamaktadır ve ülkemiz için belirlenen kod TR- şeklindedir.
  • Ülke kodu olan TR’den sonra gelen 2 rakam, kontrol basamakları olurken, sonraki 5 hane banka kodudur. Bu kod sistem üzerinde tanımlanmamışsa SIFIR olarak kabul edilir.
  • Bundan sonra kalan 16 hane ise banka hesap numarasını gösterir.

Bu şekilde IBAN numarasını müşteri hizmetleri ve internet bankacılığı ve hesap cüzdanı üzerinden sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz.

Uluslararası Banka Hesap Numarası Hakkında Tebliğ’e ulaşmak tıklayınız.

Karakter SayısıKarakter ŞekliAçıklama
2Alfabetik Karakter (A-Z)Ülke Kodu
2Sayısal Karakter (0-9)IBAN Kontrol Basamakları
5Sayısal Karakter (0-9)Banka Kodu
1Sayısal Karakter (0-9)Rezerv Alan
16Sayısal/Alfabetik Karakter Hesap Numarası
İban Numarasından Hesap Numarası Bulma

IBAN’dan hesap numarası bulma Tabloda görüldüğü gibi IBAN numarasının son 16 hanesi her zaman hesap numarasıdır.

T.C ile İban Sorgulama Nasıl Yapılır?

Uluslararası bankaların belirlediği 26 haneden oluşan IBAN numarasını öğrenmek isteyenler T.C kimlik belgeleri ile banka şubelerine başvurabilir, T.C kimlik numarası ve şifresi ile banka hesap cüzdanlarına ve internet bankacılığına giriş yaparak anında öğrenebilirler.

Bunun için akıllı telefonunuza o bankanın mobil bankacılığını yükleyerek ve T.C’niz ile giriş yaparak hesap numarası, IBAN numarası ve tüm hesap bilgilerine ulaşabilirsiniz. Kimlik numarası ve şifre. Ayrıca cep telefonunuzdan mobil bankacılık hizmetlerinden hesabınıza T.C Kimlik numaranızı girerek hesabınıza giriş yaparak mobil uygulama üzerinden hesap numaranızı öğrenebilirsiniz.

Ziraat Hesap No Öğrenme Sorgulama

Ziraat bankası müşterileri de banka hesap numaralarını nasıl öğreneceklerini araştırıyor. Ziraat bankası müşterileri Ziraat bankası hesap no nerede yazar, kaç haneli, sorgulama ve diğer merak ettiklerinin cevaplarını arıyor. Banka kartı üzerinde yazan 0897- 12345678 – 5001 – 5002 şeklinde olanlar hesap numarası olarak bilinir.

Ziraat Bankasında genellikle 0897- 12345678 – 5001 – 5002 şeklinde olanlar hesap numarası olarak bilinir. IBAN numarasının son 16 hanesi banka hesap numarası verecektir. Ziraat bankası IBAN numarasının en son 16 hanesini yazarak e-bankacılık, ödeme, eft havale para gönderme ve yatırma gibi bankacılık işlemleri yapılabilir. Ziraat banka hesap numarası 16 hanelidir ve içinde şube kodu, müşteri no ve ek no bilgilerini barındırır.

”0897 şube kodu”- ”12345678 müşteri numarası” – ”5001 – 5002 ek no” bilgileridir.

İban Numarasından Hesap Numarası Bulma 2023 YöntemiPin
İban Numarasından Hesap Numarası Bulma

Banka tarafından verilen bu kodlar kartın ön yüzünde yazar. Bazı durumlarda ise kartlarda hesap no yerine IBAN No’ nun yazdığı görünmektedir. Bu numaraların son 16 hanesi hesap numarası olmaktadır. 4 hane şube kodudur. IBAN noyu hesap numarasına çevirmek için de yine dediğimiz gibi son 16 hane alınmalıdır.

Banka IBAN numarasının sonuna 5001-5002 gibi ek hesap numarası ekler ve sondaki 4 hane çıkarıldığında ve ondan önceki 8 rakamı ortaya çıkarırsanız bu 8 rakam sizin hesap numaranızı oluşturuyor. Şube kodu 2 haneli ise başına ”00” eklenerek hesap numarası oluşturulmalıdır. Para transferi gerçekleştirirken, en başta eksik kalan yerler (0) sıfır ile doldurulmalıdır. Ziraat Bankası Bankkart Combo hesap numaranızı kolaylıkla hesaplayabilirsiniz.

Ziraat Bankası SMS ile Hesap No-IBAN No Sorgulama Garanti Yöntem

Ayrıca bankadan hesap numarası öğrenme işlemi SMS ile SMS ile de yapılabilmektedir. Hesap numarasını SMS ile öğrenmek isteyenler “HESAPBILGI” yazıp kartın son 6 numarasını 4747’ye göndererek hesap numarası bilgilerine ulaşabilirler. Bu sayede sms gönderenlere hesap numaraları kısa sürede bildirilecektir. zaman bir mesajla cevap vererek.

Ziraat Bankası Iban numarası öğrenmek isteyenlerin deneyebileceği yöntemler aşağıdaki gibidir:

Ziraat bankası müşterileri için en kolay öğrenme cep telefonundan iban numarasını öğrenebilirler. Bunun için “IBANBILGI” yazıp adınıza hesap numarasında yer alan “kartın son 6 rakamını” ekleyerek 4747 numaralı, SMS hattına göndererek cep telefonundan IBAN bilgilerini çok rahat bir şekilde öğrenebilirsiniz. Örneğin:  ”IBANBILGI” (boşluk bırak) “565656” (kartının son 6 hanesini yaz) 4747’ye SMS atmanız yeterli.

Finansbank Hesap Numarası Öğrenme

Bankanın maaş kartlarında bazı durumlarda kart numarasının altına hesap numaraları yazılırken bazı durumlarda ise yazılmamaktadır. Hal böyle olunca da hesap numarası nasıl öğrenilir merak edilen konular arasında yer alıyor.

Finansbank banka kartına sahip olan ve bankadan yatırım işlemi, döviz alım-satım veya EFT işlemleri yapmak için ihtiyaç duydukları Finansbank hesap numaramı öğrenmek isteyen müşterilerimiz için hesap numarasının nerede ve nasıl yazıldığı hakkında kısa bir bilgi vermeleri gerekmektedir.

Finansbank internet bankacılığına müşteri numaranız ile giriş yaptıktan ve Hesaplarım menüsünden hesap numaranız ile internet bankacılığına giriş yaptıktan sonra tüm hesap işlemlerini, IBAN numarası, şube kodu, müşteri numarası, hesap işlemleri, hesap ekstresi, ekstre bilgileri, kart işlemleri, dönem borcu, asgari ödeme tutarı. Kart limit bilgilerine, ek hesaplara ve diğer tüm bilgilere ulaşmak çok kolay.

Yine telefon bankacılığı, mobil bankacılık, internet bankacılığı aracılığıyla banka hesap numarası sorgulanarak kolayca öğrenilebilir. Müşteriler Finansbank ATM’lerinden hesap numarasını öğrenmek için ilgili banka kartını ATM cihazına taktıktan sonra şifre ile giriş yaparak ana menüden kişinin hesap numarasını görebilirler.

Banka müşteri hizmetlerinden Iban numarasını öğrenmek isteyen bireysel müşterilerin arayabileceği iletişim numarası 0850 222 0 900, kurumsal müşteriler için 0850 222 1 900 numaralı çağrı merkezinden istenilen bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz.

Vakıfbank İbandan Hesap No Bulma Yöntemi

Vakıfbank hesap numarasını Vakıfbank banka kartlarına yazar. Bazı kartlarda IBAN numarası yazıyor, bu yüzden hesap numarasının nasıl öğrenileceği merak ediliyor. Vakıfbank müşterileri, banka hesaplarıyla ilgili olarak kendilerine özel oluşturulan IBAN ve hesap numarasını öğrenmek için farklı yöntemler kullanabilirler.

Bu işlemler 0 850 222 0 724 Vakıfbank müşteri hizmetleri aracılığıyla yapılabileceği gibi, ATM’lerden mobil bankacılık üzerinden de sorgulama yapılabilmektedir. Vakıfbank IBAN numaranızı ve 16 haneli kart numaranızı veya yatırım hesap numaranızı yazarak sorgulama yapabilirsiniz.

Vakıfbank hesap Numarası öğrenmek için yapılması gerekenler aşağıdaki gibidir:

  • Kart/Hesap Numarası üzerinden IBAN sorgulamak için Kart/Hesap Numarasını
  • Yatırım Hesabınızına ait IBAN ı öğrenmek içinde 16 haneli Yatırım Hesap Numarasını yazarak sorgulama yapılabilir.

Vakıfbank internet bankacılığından sorgulama yapabilmek için takip edilmesi gereken adımlar aşağıdaki gibidir:

Vakıfbank hesap numaranız da dahil olmak üzere IBAN numaranızı bankanın resmi internet adresinden giriş yaparak sağ üst köşedeki İnternet bankacılığı menüsünden geçerli şifrenizi, T.C Kimlik numarası ve gönderilen SMS kodu ile sorgulamanızı tamamlayabilirsiniz.

Banka Kartında Hesap Numarası Nerede Yazar?

Diğer Bankaların Hesap numaraları ise aşağıdaki gibidir:

  • Halkbank hesap numarası ise: 1111 – 11111111 şeklinde olmaktadır. Iban kontrolü Iban hesaplama Hesap no şube TR 46 00012 0 0985000001111111
  • İş Bankası hesap no ise; 4+7 şeklinde olur. Örnek:  4444 – 4444444 numaraları yer almaktadır. IBAN ve hesap numarası hesaplaması yapabilirsiniz.
  • Akbank hesap numarası ise kartın üzerinde yazmaktadır. Genellikle IBAN kodu yer almaktadır. ”1234 1234567” olacak şekilde 7 haneden oluşur. Iban Sorgulama için tıklayabilirsiniz.
  • Garanti bankası Şube Kodu: 1-4 hane arasındadır. Hesap numarası da 7 haneli olmalıdır. Örnek olarak: 730 7745869 Iban no öğrenmek için tıklayabilirsiniz.

Hesap Nodan İban Bulmak Mümkün mü?

Hesap Numarasından iban no bulmak mümkündür. Bunun için aynı bankanın internet bankacılığını kullanıyor olmak gereklidir. Havale gönderme menüsünden bildiğiniz hesap noyu girdiğinizde karşı tarafından IBAN numarası görüntülenecektir.

Photo of author

Seher Demir

Anadolu Üniversitesi Finans bölümü mezunuyum. 10 yılı aşkındır benzer konularda makaleler yazıyorum.
Yorum yapın

error: Content is protected !!
3